Söka nytt jobb

Har du blivit trött på dina arbetsgifter? Behöver du flytta till en ny stad eller har du bestämt att satsa på en ny karriär? Anledningarna till att söka nytt jobb är många, men efter flera år på samma arbetsplats har arbetsmarknaden kanske förändrats och det känns svårt att börja om. 

Din ansökan

Börja med att titta igenom din gamla CV och personliga brev. Du har ännu en erfarenhet och ett arbete att fylla i. Med fördel kan du skriva om ditt personliga brev för att spela personen du är idag och riktat mot nya arbeten och yrken som du är intresserad av. Du kan hitta mallar på nätet för att få ett professionellt utseende och innehåll i brevet. Det är i den som du kan skryta över vad du kan samtidigt som du visar ödmjukhet inför det du är intresserad av men vill lära dig mer om. 

Arbetsförmedlingen eller inte

Det kan vara svårt att få jobb genom Arbetsförmedlingen, myndigheten har tappat mycket förtroende under de senaste åren. Köerna är långa och de fokuserar mest på att ta hand om de som varit arbetslösa väldiga länge, inte dem som bara vill byta jobb. Om du fortfarande jobbar på din gamla jobb behöver du inte söka a-kassa eller dansa efter Arbetsförmedlingens pipa. 

Du kommer få bättre resultat genom fokuserade attacker på de företag du är intresserad av. Det spelar ingen roll om de lagt ut lediga jobb eller inte. Många annonserar inte för de får in så många ansökningar ändå. Ring upp eller besök företaget istället för att bara skicka ett mail. Arbetsgivare vill hitta personer med driv och mötas öga mot öga.