Planer på att avveckla företaget

Ibland så blir det kanske inte som man tänkt sig, det kanske inte fungerade som du planerade att ditt företag skulle fungera. Det kan också vara så att marknaden hade gjort sitt och det inte blev några intäkter att tala om så att det enda tänkbara blir att avveckla företaget.

Finns det någon form av verksamhet och du tycker att företaget fortfarande har potential så kan du försöka sälja företaget till någon som kanske kan utveckla och fortsätta att bygga vidare på det du påbörjat. Det finns de som annonserar ut sitt företag på Blocket till försäljning. en försäljning av företaget kan vara ett sätt att verksamheten blir kvar i nogon form med nya ägare.

Om inte företaget har någon verksamhet och du har fattat beslutet att avveckla företaget så är det bästa att sälja företaget till Citadellet Likvidationer som snabbt tar över företaget och avvecklar det. På så sätt så får du pengar snabbt för ditt företag och du slipper allt som har med avvecklingen att göra, som tar lite tid att ordna. Du kan gå vidare med dina planer och fortsätta ditt liv.

Har företaget stora skulder så kan bolaget sättas i konkurs, detta beslutas av tingsrätten som får in en konkursanmälan från fodringsägare eller att man själv som företagare lämnar in en konkursanmälan. Är man på obestånd så kan en konkurs vara det enda alternativet. Hos Bolagsverket kan man läsa mer om konkurs och hur det går till.