Ordna upp i garaget

Har du ett eget garage som du inte använder till fullo. Hur ska du fixa till det för att få ut mesta möjliga av garaget och vad behövs egentligen i ett garage?

Har du ett varmgarage har du redan kommit en bit på vägen, saknas isolering är det steg ett för att kunna nyttja garaget till fullo. Uppvärmning av något slag är också bra, för att kunna arbeta i garaget även under de kalla månaderna. Avrinning och elektricitet är två nödvändiga ting för garaget, för att få bort fukt och för att kunna använda maskiner av olika slag.

Tänker du använda garaget till att parkera bilen i behövs inte så mycket mer än så här, möjligtvis några verktyg för att kunna göra enklare service själv och utrymme för att sätta undan däcken. Att köpa på sig bra utrustning till sitt garage så man kan hålla på därhemma är aldrig fel om du har ett intresse av att skruva och meka med bilar.

Vill du kunna arbeta i garaget, som att snickra, svetsa och meka, då behövs det bra arbetsytor som exempelvis en arbetsbänk, där ett skruvstäd är bra att ha, för att kunna sätta fast saker du arbetar med. En verktygstavla är en bra investering, så att du får bra översikt över dina verktyg och lätt kommer åt det du behöver.

Som med alla andra utrymmen där du arbetar, behövs en bra belysning som gör att du kan utföra ditt arbete utan bekymmer. Punktbelysning över arbetsbänken är nödvändigt för att kunna utföra precisions arbete liksom en ficklampa som du kan belysa trånga och svåra utrymmen med.