När företaget växer

Ett växande företag går det bra för, det säger sig själv. Ett växande företag har hela tiden nya och föränderliga behov. Det är dessa som vi tänkte prata om idag. 

Anställa fler eller inte?

Under tillväxten finns det mycket mer att göra och man frestas att anställa flera personer på en gång. Men tänk efter en extra gång innan du annonserar. Är uppgången stabil eller kan det vara någon som påverkar tillväxten negativt om några månader? Det är inte rättvist att anställa någon på heltid bara för att varsla dem om några månader när tillväxten avtar och det inte finns tillräckligt med arbete. Då kan du hellre ta in en vikarie eller praktikant som hjälper till. 

Affärsplanen

Det här kan också påverka din tänkta affärsplan. Kanske behöver du se över ekonomin igen eller ta in en konsult som hjälper dig att hitta fotfästet igen. När företaget växer kan man tappa fattningen och bli förvirrad över hur man ska tackla alla nya problem som följer med. Ta in hjälp från kunniga experter, de kan se över din affärsplan och din ekonomi och visa hur du ska jobba vidare för att företaget ska fortsätta i sin uppåttakt.