Köpa lägenhet eller bygga hus?

För den som funderar på om man ska köpa lägenhet, hus eller för den delen bygga ett hus så kommer här några bra tips på saker som man kan tänka på och få lite hjälp på vägen.

Det kan mycket väl vara så på vissa orter att det inte byggs lägenheter alls så att köpa sig en nyproducerad lägenhet är i princip omöjligt. I de flesta större städer så kan det byggas men under några år så har det varit en bostadsbrist och främst i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Men även mindre orter kan det vara brist på bostäder.

Då kanske det kan vara en idé att titta på att bygga ett eget hus. Ni kanske redan har varit och titta på tomter som är till salu och fastnat för något som skulle kunna passa er och er familj. Visst kan det vara en stor kostnad att bygga ett nytt hus men många gånger så får ni det exakt som ni vill ha det istället för att köpa ett renoveringsobjekt på en tomt som ni kanske inte riktigt är nöjd med.

Vilket val ni planerar att göra är helt upp till er och vi hoppas att ni kommer att hitta den bästa lösningen som passar för just er familj.