Finansiera ny entreprenadmaskin

Det finns många anledningar till att köpa en ny entreprenadmaskin. Kanske är maskinen inte rätt för de jobben du gör, kanske är det fel storlek eller kanske den helt enkelt är avskriven och du behöver byta av skatteskäl. För att finansiera en ny maskin är det en fördel om du får bra betalt för din gamla maskin och det kan du få hjälp på nätet med.

Att få bra betalt för begagnade maskiner har blivit allt svårare i Sverige. Orsaken till att det är så svårt att få bra betalt är fallande restvärden. Är det nödvändigt för dig att få ut pengar ur en gammal maskin är det bäst att sälja den utomlands.

Det finns olika typer av finansiering att välja mellan. Det finns för och nackdelar med alla typer av finansiering. Billigaste sättet att finansiera en maskin är oftast att finansiera den genom ett banklån. Banker är sällan speciellt villiga att låna ut större summor pengar för finansiering av entreprenadmaskiner. För att ha en chans att få låna krävs det att du själv har pengar att sätta in, pengar du förhoppningsvis fått för din gamla maskin.