Få din byggfirma att synas

Byggbranschen är på väg uppåt. Det byggs över hela landet och antalet byggföretag i Sverige ökar stadigt. Det kan vara svårt att synas som liten eller ny firma inom den här sektorn. 

Boverket räknar med att vi behöver 88 000 nya bostäder varje år fram till 2025 för att täcka det växande behovet. Det betyder en hel del pengar i kassan för byggbranschen. 

Som ny firma behöver du ett bra kontaktnät för att få bevisa vilket bra jobb du och dina anställda kan utföra. Har du tidigare referenser som anställd kan du alltid använda dessa för att visa att du bygger snabbt, snyggt och inom budget. 

I ett bygge är din firma knappast den enda på plats. När det byggs lägenhets- eller kontorshus behövs flera entreprenader för att det ska fungera. Och du vill du att din firma ska synas. Ett besök hos EasyTryck ger alla dina anställda arbetskläder med företagets logga på. Du ska också försöka förhandla om att få hänga upp en reklamskylt på byggställningen eller fasaden som visar att ditt företag är med och bygger här. 

Fokusera arbetsinsatser på de platser där ni vill synas. Det ger lite att göra jobb åt privatpersoner om ni vill arbeta med offentliga upphandlingar eller mot andra företag. Det kan så klart lösa löner åt de anställda genom att ta alla jobb som finns, men det gäller att jaga ned de uppdrag som intresserar er. 

Skaffa bra avtal med era leverantörer. Om du kan förhandla till dig bra priser från leverantören kan du ge bra priser till din kund också.